open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Zatraženo produženje pritvora Marku Trifkoviću, osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policajaca
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je produženje pritvora za još dva mjeseca Marku Trifkoviću koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca.
24.02.2022. u 12:34
get url
text

- Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još dva mjeseca osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policajaca Marku Trifkoviću. Produženje pritvora je predloženo zbog opasnosti da bi osumnjiceni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, potom, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti – potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Trifkovića su 2. februara uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a jučer je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje je ispitan.

Trifković je uhapšen odmah nakon što je rješenjem Suda Bosne i Hercegovine pušten iz pritvora u kojem se nalazio zbog predmeta "Volan", koji se vodi protiv članova organizovane grupe iz Istočnog Sarajeva zbog krađa vozila u Kantonu Sarajevo.

Trifković je hapšen i prije dvije godine, a i tada se spominjala njegova umiješanost u ubistvo Šehovića i Vujinovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.