open-navfaktor-logo
search
Velika Kladuša
Zbog primanja mita uhapšen visokorangirani pripadnik Granične policije BiH
Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Velika Kladuša su postupajući pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, a prema naredbama Suda BiH, jučer su uhapsili visokorangiranog pripadnika Granične policije BiH.
14.09.2020. u 13:36
get url
text

Kako je saopćeno iz Granične policije, on je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Pripadnik GPBiH u činu višeg inspektora uhapšen je na području Velike Kladuše. U toku ovih aktivnosti, izvršen je pretres osumnjičenog policajca, kao i pokretnih stvari koje koristi.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potječe iz izvršenja krivičnog djela.

- Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, te stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja - izjavio je povodom ovog događaja direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Tokom pripreme i realizacije planiranih aktivnosti korištena je specijalistička oprema koju je ovoj policijskoj agenciji donirala Vlada Savezne Republike Njemačke, naveli su iz GPBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.