open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Ukrajine
Zelenski: Naši vojnici će odgovoriti Rusiji na napad na Černihiv
Predsjednik Ukrajine Volodmiri Zelenski je u svom video obraćanju u subotu kasno navečer govorio i o ruskom raketnom napadu na centralni trg u sjevernom ukrajinskom gradu Černihivu do kojeg je došlo ranije tog dana.
20.08.2023. u 16:13
get url
text
Volodimir Zelenski o napadu na Černihiv
Volodimir Zelenski o napadu na Černihiv

VEZANI TEKST - Objavljeni snimci: Rusi raketirali centar grada Černihiva, raste broj mrtvih i povrijeđenih

U napadu je ubijeno sedam ljudi, među njima i šestogodišnja curica, a povrijeđeno je, prema današnjim podacima, 148 ljudi.

- Danas su razni lideri, predstavnici država i međunarodnih organizacija osudili još jedan izuzetno podli ruski napad na Ukrajinu, na naš Černihiv. Zahvalan sam svima u svijetu koji su danas izrazili saučešće Ukrajini, našem narodu. 

Nažalost, u Černihivu je poginulo sedam osoba od ruskog projektila, među njima je i djevojčica, zvala se Sofija, imala je šest godina... Moje saučešće rodbini. Ima 144 ranjenih i povrijeđenih, uključujući 15 djece. Projektil je upravo pogodio centar grada. I to na praznik Preobraženja Gospodnjeg, pravoslavni praznik.

U akciji spašavanja učestvovalo je 140 ljudi. Doktori, hitne službe, vojska, lokalne vlasti – svi su pomogli. Hvala svima koji su spasili živote djece, odraslih – svima - kazao je Zelenski u subotu kasno navečer.

- Siguran sam: naši vojnici će odgovoriti Rusiji za ovaj teroristički napad. Odgovorite opipljivo - poručio je Zelenski, prenijela je Ukrajinska novinska agencija (Ukrinform). 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.