open-navfaktor-logo
search
Ukrajinski predsjednik
Zelenski se obratio stanovnicima Cetinja
Rusija se plaši našeg jedinstva i zato se trudi da nas razbije, rekao je u subotu u obraćanju stanovnicima crnogorskog grada Cetinja predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.
08.10.2022. u 13:56
get url
text

On se obratio Cetinjanima u znak zahvalnosti za podršku koju pružaju toj zemlji od početka ruske agresije, nakon što su stanovnici tog grada sto dana uzastopno prosvjedovali tražeći povlačenje ruskih trupa.

Tokom svog obraćanja, koga su stanovnici Cetinja pratili u direktnom prijenosu na gradskom trgu, predsjednik Ukrajine je rekao da Rusija pokušava razbiti jedinstvo zapada.

- Naš zadatak je da održimo jedinstvo i tako nas neće moći razbiti. Jedinstvo je garant mira - poručio je Zelenski, istaknuvši kako sve europske zemlje moraju razrušiti mreže ruskog utjecaja.

- Na svim razinama u Europi moramo prepoznati da Rusija ne prijeti samo Ukrajini već svima. To Europi zvuči malo neobično, ali sada vidite kako Rusija može pokrenuti rat - naveo je Zelenskij.

Obraćanje su pratili gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković i ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleh Gerasimenko.

- Između svih gradova u svijetu samo je jedan grad gdje su po kiši i snijegu građani izlazili na ulice da pruže podršku ukrajinskoj borbi. To je Cetinje. Ti izvanredni ljudi su Cetinjani. U ime Zelenskog i ukrajinskog naroda iskreno se zahvaljujem vama dragi Cetinjani i dragi Crnogorci. Slobodarsko Cetinje daje vjeru da će dobro pobijediti zlo, zlo ruskog okupatora - kazao je ambasador Gerasimenko.

Građani Cetinja organizirali su protestne šetnje od početka agresije 100 dana bez prestanka, a nakon toga šetnje se održavaju jednom mjesečno.

Obraćanje predsjednika Ukrajine organizirano je u sklopu sigurnosnog foruma "2BS", koji se od 6. do 8. oktobra organizira u Crnoj Gori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.