open-navfaktor-logo
search
Slijedite preporuke
Žena opisala kako izgleda uzimanje brisa: Test na koronavirus je poput "uboda u mozak"
Kako je broj slučajeva zaraze koronavirusom širom svijeta premašio milion, raste i strah od širenja ove bolesti.
13.04.2020. u 07:51
get url
text

U Velikoj Britaniji testovi na COVID-19 uglavnom se rade samo u bolnicama, a rezervirani su za teško bolesne pacijente. Test uključuje uzimanje brisa nosa ili grla, koji se potom šalje u laboratorij na ispitivanje.

Jedna žena opisala je kako izgleda uzimanje brisa i tvrdi da je osjećala kao da je "ubodena u mozak". Korisnica TikToka objavila je videozapis kako je uradila test na jednoj od drive-in stanica u SAD-u.

Na videozapisu se može vidjeti tampon koji je ubačen duboko u nos, zbog čega je napisala: "Testirala sam se. Osjećaj je kao da sam ubodena u mozak".

@shelfboi

Got tested lol. Felt like I was being stabbed in the brain ##coronavirus ##smallgestures ##selfcare ##quarantine ##foryoupage ##fyp ##itscoronatime

♬ I'm Yer Dad - GRLwood

Njen video objavljen je ubrzo nakon što je doktorica iz SAD-a podijelila fotografiju na kojoj je pokazala koliko duboko tampon mora ući u nos kako bi se uzeo uzorak za testiranje na koronavirus, piše Mirror.

Dr. Jessica Peck na Twitteru je napisala:

- Evo koliko duboko moramo uzeti bris kako bismo vas testirali na KOVID-19. Možda biste ipak željeli slijediti preporuke i ostati kući.

Jedna medicinska sestra odgovorila je na ovaj post i napisala kako se i ona testirala.

- Duboko ide u obje nosnice. Oči su mi suzile, osjećala sam kao da moram kihati, a nos mi je počeo ciriti.

U Velikoj Britaniji testovi se rade samo onima koji imaju teške simptome, kao i liječnicima i medicinskim sestrama sa simptomima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.