open-navfaktor-logo
search
Prvostepena presuda
Zeničaninu pet godina zatvora zbog ubistva sugrađanina
Kantonalni sud Zenica izrekao je prvostepenu presudu kojom je zbog ubistva Jasmina Husagića iz Zenice (38) na pet godina zatvora osuđen Zeničanin Haris Hadžikapetanović.
01.02.2023. u 14:12
get url
text

VEZANI TEKST - Osumnjičenom za ubistvo Jasmina Husagića u Zenici određen pritvor

Ovo ubistvo dogodilo se 9. augusta 2020. godine u večernjim satima u zeničkom naselju Jalija, u tuči i pucnjavi koja se dogodila na parkingu u Sejmenskoj ulici kod broja 8.

Hadžikapetanović je, prema optužnici, uočio Husagića, sa kojim je odranije imao neriješenih problema, u "audiju A8" koji se velikom brzinom kretao prema njemu.

U strahu, počeo je bježati i protrčao kroz prolaz zgrade prema parkingu. Međutim, Husagić je vozilom došao sa druge strane zgrade, izašao iz automobila i krenuo prema Hadžikapetanoviću sa pištoljem u ruci.

Potom je prema njemu ispalio dva hica iz pištolja, da bi se potom između njih ispriječili Mirnes Ć. (28), Suljo Č. (26) i Aldin P. (26), koji su pokušavali da ga spriječe u daljem napadu.

Kako je navedeno u optužnici, tada dolazi do naguravanja, u koje se uključuje i Hadžikapetanović, te dolazi do međusobne razmjene udaraca rukama, nogama i staklenom pivskom flašom, koju koristi Mirnes Ć.

U jednom trenutku Husagiću ispada pištolj, koji je potom dograbio Hadžikapetanović, a potom prema njemu ispalio dva hica.

Jedan od njih pogađa ga direktno u stomak, zbog čega je usljed krvarenja u trbušnoj duplji preminuo dva sata kasnije.

Istom presudom, Mirnes Ć. i Suljo Č. oslobođeni su od optužbi, saopćio je Sud.

Presuda nije pravosnažna i na nju je dozvoljena žalba Vrhovnom sudu FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.