open-navfaktor-logo
search
Priznali krivnju
"Znamo gdje sjediš": Zbog prijetnji uredniku Radio Sarajeva osuđeni na uvjetne kazne zatvora
Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Adnana Berbu i Almira Šobovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.
28.07.2022. u 09:32
get url
text

Osuđeni su na po šest mjeseci zatvorske kazne, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od jedne godine od pravomoćnosti presude ne počine novo krivično djelo.

VEZANI TEKST - Potvrđena optužnica zbog upućivanja prijetnji uredniku portala Radio Sarajevo

Njima je na teret stavljeno da su 27. septembra 2019. godine u poslijepodnevnim satima, nakon što su u više navrata telefonskim putem kontaktirali redakciju portala Radio Sarajevo, došli ispred prostorija redakcije i insistirali od novinara tog portala da obave razgovor sa urednikom zbog objavljenog teksta o hapšenju navijača FK Sarajevo u Bjelorusiji.

- Po dolasku novinara i urednika u park "Davorin i Mirza", optuženi Adnan Berbo unio se u lice uredniku inicijala A. S. i povišenim tonom mu se obratio sa riječima: "Jesi li svjestan da ti i porodica možete biti mrtvi zbog ovog teksta, ovaj grad je mali i mi te možemo naći u svako doba". Potom je optuženi Almir Šobović rekao: "Znamo mi gdje sjediš na stadionu, imaš svoje mjesto i nećeš moći dolaziti na utakmice". Nakon toga su optuženi zabranili oštećenom A. S. da se udalji dok ne povuče navedeni tekst, što je u strahu za ličnu i sigurnost članova svoje porodice oštećeni i učinio - saopćilo je Tužilaštvo KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.