open-navfaktor-logo
search
U Butmiru
Džeko propustio današnji trening Zmajeva
AUTOR: Faktor
31.05.2024. u 18:44
get url
text
FOTO: Didier Torche
IMG_20240531_182808
FOTO:
Didier Torche
1 od 15
left-arrowright-arrow
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je danas novi trening u Butmiru kao dio priprema za predstojeće prijateljske utakmice sa reprezentacijama Engleske i Italije.
U dogovoru sa selektor Sergejom Barbarezom i medicinskim timom trening je propustio kapiten Edin Džeko.
Ostali igrači koji su bili na raspolaganju su pokazali visok nivo profesionalizma i spremnosti da prihvate sve zadatke koje su pred njih postavljeni. To je obradovalo selektora Barbareza i stručni štab.
Primjetna je pozitivna atmosfera među igračima i u stručnom štabu, te iako se radi o prijateljskim susretima, svi su motivisani za utakmice sa protivnicima iz vrha svjetskog fudbala.
Zmajevi sutra odraditi još jedan trening u Trening-centru Sarajeva u Butmiru.
U jutarnjim satima nedjelje (10 sati) sa aerodroma u Sarajevu ekspedicija BiH čarter letom putuje u Newcastle. Na St. James Parku će fudbaleri našeg nacionalnog tima odraditi trening, a prije toga će biti održana zvanična konferencija za medije.
Prvi susret Engleske i BiH u historiji igra se u ponedjeljak od 20.45 sati.
U utorak (4. jun) Zmajevi iz Newcastlea lete za italijansku Pisu, gdje će istog dana i trenirati.Za srijedu je planiran odmor, odnosno slobodan dan, a Sergej Barbarez do nedjeljne utakmice s Italijom zakazao je još tri treninga.
Utakmica između Italije i BiH igra se u Empoliju 9. juna od 20.45 sati.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.