open-navfaktor-logo
search
Turski mediji
Hoće li Džeko i Mourinho opet sarađivati: U Feneru ima mjesta za jednog?
AUTOR: Faktor
14.05.2024. u 12:35
get url
text
FOTO: Anadolija
Fenerbahče po svemu sudeći neće osvojiti titulu prvaka Turske, a shodno tome male su šanse da na klupi istanbulskog velikana ostane Ismail Kartal.
A kako pišu turski mediji, za njegovog nasljednika mogao bi biti izabran Jose Mourinho!
Kako pišu tamošnji mediji, razgovore sa portugalskim trenerom obavio je Aziz Yildirim, kandidat za predsjednika Fenerbahčea. Navodno, posao je skoro pa gotov, odnosno dvije strane blizu su dogovora.
Mourinho je sredinom januara ove godine dobio otkaz u Romi i od tada je bez posla. S Rimljanima je 2022. godine osvojio UEFA Konferencijsku ligu, a lani je izgubio finale Evropske lige protiv Seville.
Portugalac je sa svojim timovima dva puta osvajao Ligu prvaka, s Portom 2004. i Interom 2010. godine. S klupe je vodio i Chelsea, Real Madrid, Manchester United i Tottenham.
Nekako u isto vrijeme kada je stigla vijest da bi Special One mogao stići u Istanbul, mediji u Turskoj objavili su da je Džeko na izlaznim vratima velikana, te da bi ovog ljeta mogao kompletirati transfer u Al-Hilal (Saudijska Arabija).
Dijamant ima još godinu ugovora sa Fenerbahčeom. Kapiten Zmajeva i Mourinho sarađivali su u Romi, ali je Džeko ubrzo otišao u Inter, što se, kako su tada pisali mediji u Italiji, nije svidjelo Portugalcu. Da li će Mourinho ponovo šefovati Džeki ili u Feneru ima mjesto samo za jednog (ili ni jednog od njih dvojice), saznat ćemo ovog ljeta.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.