open-navfaktor-logo
search
EURO 2024
Italijani sutra protiv Švicarske, selektor tvrdi da su napredovali kroz turnir
AUTOR: Fena
28.06.2024. u 09:49
get url
text
Aktuelni prvak Evrope Italija će u subotu igrati protiv Švicarske u osmini finala Eura 2024 nakon što su se jedva probili kroz grupnu fazu.
Azurima je bilo potrebno izjednačenje u 98. minuti preko relativno nepoznatog Mattije Zaccagnija protiv Hrvatske kako bi osigurali drugo mjesto u Grupi B, pet bodova zaostatka za Španijom.
Trener Luciano Spalletti rekao je da njegov tim zaslužuje napredak, ali je potkopao te riječi kritikujući igrače zbog bojažljivog nastupa u posljednjoj utakmici u grupi.
S vremena na vrijeme kontradiktorno sam sebi, Spalletti je također tvrdio da je njegov tim napredovao kroz turnir.
- Do sada je sve što su uradili bilo bolje, iz moje perspektive - rekao je.
Međutim, vanjskom svijetu novi izgled Italije djeluje neuvjerljivo i značajno smanjenje ocjene ekipe koja je trijumfovala na EURO-u 2020, gdje su pobijedili Švicarsku sa 3:0 u grupnoj fazi.
Oba strijelca tog dana Manuela Locatellija i Ciru Immobilea Spalletti je izostavio iz ekipe, zajedno sa veznim igračem Marcom Verrattijem.
Ključni defanzivci Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini su se povukli, a napadač Juventusa Federico Chiesa bio je daleko od najbolje forme.
Napadač Lacija Zaccagni, 29, insistirao je da njegov tim može napraviti korak naprijed u nokaut rundi.
- Sada samo razmišljamo o pripremama za veoma važnu utakmicu protiv Švicarske - rekao je u četvrtak za UEFA-inu web stranicu.
- Oduvijek smo znali da reprezentacija često pati i onda izađe u trenucima koji se računaju. A sada upravo to očekujemo od sebe - kazao je on.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.