open-navfaktor-logo
search
Tjera ga iz Beograda
Novinar iz Srbije mrzi sve što je iz Sarajeva, "ispljuvao" Radeta Boganovića: Meni Željin igrač ne treba da soli pamet
AUTOR: Faktor
23.06.2024. u 14:00
get url
text
Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler Željezničara i bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore, trenutno radi kao stručni komentator Evropskog prvenstva na Radio-televiziji Srbije.
Bogdanović je poznat po tome što nema pardona ni prema kome i kaže ono što drugi misle, a to ne smiju reći.
Očito da se to ne sviđa svima, pa ga pojedine kolege novinari iz Srbije sada prozivaju zbog toga što je nastupao za Želju.
Dejan Anđus, sportski novinar iz Srbije, iz čijih riječi se može zaključiti da mrzi sve što je vezano za BiH i Sarajevo.
- Ja sam slušao tog kritičara. Uopšte ta sarajevska škola, ja ih inače pravo da ti kažem mnogo i ne volim u Beogradu. Ni te sarajevske fudbalere, ni te sarajevske muzičare. I da mi glume Sarajevo u Beogradu, ja na te fore ne nasjedam, ja sam odrastao u centru ovog grada. I meni ti Željini igrači i navijači Sarajeva ne treba da sole pamet u mom rodnom gradu gdje navijamo za reprezentaciju Srbije, odnosno nekada reprezentaciju Jugoslavije i za prijestolničke klubove otkako smo ovdje rođeni. Dakle, to je pod jedan - kazao je Anđus, a potom dodao:
- To je jedno mangupiranje koje je suviše dozvoljeno. I oni treba da idu u Sarajevo i tamo da serviraju te priče, na sarajevskoj televiziji, a to je sramota da rade u Beogradu. I onda se on tako obruši na jednog igrača i onda se o tome priča. Taj lik meni dosta ometa gledanje svih prvenstava sa svojim pričama i pričicama, taj Rade Bogdanović.
I onda on tako uzme nasumično odabere jednog igrača. Ko da je meni problem da nađem bilo koga... Prvo, ja sam neko ko zna sve i družim se i sa fudbalskim menadžerima. Znam manje, više svakog od tih igrača, znam mu kretanje, roditelje, kako je mijenjao menadžere...
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.