open-navfaktor-logo
search
Glas navijača
Robijaši pisali Upravi NK Čelik, imaju poseban zahtjev za fudbalere
Autor: Faktor
02.04.2024. u 17:32
get url
text
Fudbaleri Čelika proteklog vikenda doživjeli su novi poraz. Zeničani su izgubili na gostovanju kod Goražda, što im je bio šesti poraz u sezoni.
Robijaši, najvatreniji navijači zeničkog kluba, nisu zadovoljni rezultatima i izdanjima igrača na terenu, zbog čega su poslali dopis na adresu NK Čelik, kojeg prenosimo u cijelosti:
- Nakon zajedničkih razgovora, UG Robijaši 1988 zahtijeva od Upravnog odbora NK Čelik da uz pravni tim napravi primjer aneksa ugovora, kojim će se naši igrači obavezati na ispunjavanje obaveza prema klubu, bez opravdanja!
U navedeno primarno spadaju trenažne obaveze, koje će biti garant njihovog maksimalnog angažmana.
Nikako ne želimo da se od igrača zahtijevaju obaveze koje fizički ne mogu ispuniti, ali moraju ispunjavati sportske obaveze koje su obavezne u smislu redovnih treninga, pojačanih treninga, individualnih vježbi, te adekvatnog ponašanja van zelenog terena. Iste će određivati struka i definisati ih u dogovoru sa igračima.
Smatramo da je zaista poražavajuće što je došlo do toga da navijači dostavljaju ovakvu vrstu dopisa, a sve zbog izostanka zalaganja igrača na posljednjim utakmicama i njihovog odnosa prema NK Čelik i njegovim navijačima.
Mi smo ubijeđeni da će i struka i igrači, zajedno sa nama iznijeti ove izazove, te da ćemo zajednički nastaviti koračati ka povratku u vrh bh. fudbala gdje i pripadamo - piše u dopisu UG Robijaši 1988 Zenica.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.