open-navfaktor-logo
search
Odlazeća predsjednica
"Blistavi" nastupi zvijezde padalice Grabar-Kitarović: Od Dražena Zadranina do 10.000 terorista u BiH
Zoran Milanović će 18. februara inauguracijom na Pantovčaku i zvanično postati predsjednik Hrvatske, koju je u proteklih pet godina kao šefica države predvodila Kolinda Grabar-Kitarović.
10.02.2020. u 11:25
get url
text

Odlazeća predsjednica se svojim brojnim gafovima potrudila da se još dugo pamti. Izdvojit ćemo tek neke od njih. Tako je 29. novembra 2019. godine na svojoj službenoj Facebook stranici objavila sliku ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Podsjetimo, Praljak je presuđen kao dio udruženog zločinačkog poduhvata, a nakon izricanja pravosnažne presude u Hagu 29. novembra 2017, izvršio je samoubistvo u sudnici. Grabar-Kitarović je obećala da će nositi kolače zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u zatvor ukoliko završi u njemu nakon procesa koji se vode.

Legendu svjetske košarke, rođenog Šibenčanina Dražena Petrovića smjestila je među Zadrane. U svom skoro svakodnevnom bavljenju Bosnom i Hercegovinom jednom prilikom je izjavila  kako se u našoj državi nalazi 10.000 islamskih terorista?!

Željela je pjevati uvijek i svugdje, a jednom  prilikom je kazala:

- Kad neki gospodin svira klavir u nekoj susjednoj državi, predsjedniku neke susjedne države, onda je on gospodin. Ali kad jedna žena pjeva sa svojim narodom, onda je to prostački. No, da budem sasvim jasna, ta žena svira i klavir, ali imam dva problema. Prvo, ne mogu ga nositi sa sobom sve vrijeme, drugo, donirala sam ga dječijem vrtiću jer ne želim iritirati susjede.

Ništa manje nije smiješna izjava o plaćama od 8.000 eura u Hrvatskoj, a koje će ona mogućiti zahvaljujući dobrim odnosima s nekim državama.

Na predizbornom skupu u Vukovaru šokirala je sve kazavši:

- Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli, jer Hrvatska je tu.

Najbolji komentar na sve dao je bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić 5. januara 2020. nakon pobjede Milanovića.

- Ona je previše estradizirala funkciju. Niste znali ko je predsjednica republike, a ko je Nives Celzijus - rekao je Mesić.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.