open-navfaktor-logo
search
Srbijanski medij navodi
Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić umro nasilnom, a ne prirodnom smrću
U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede D. D. po tijelu, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
AUTOR: Faktor/Radar
19.04.2024. u 16:37
get url
text
D. D. (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Srbije, umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, piše Radar.
U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede D. D. po tijelu, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti.
Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje.
Osumnjičenom D. D. iz Bora u subotu 6. aprila određeno je zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog djela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.
Iste noći, tri sata poslije ponoći, policija je saopćila da je D. D. preminuo "prirodnom smrću". U saopćenju MUP-a Srbije od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim satima "pozlilo" i da je "uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3.10 sati ujutro preminuo".
Vještačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazalo da D. D. nije umro prirodnom smrću, već od posljedica udaranja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.