open-navfaktor-logo
search
Srbija
Drugi osumnjičeni za ubistvo djevojčice Danke Ilić traži novog advokata: "Pitanje je trenutka..."
Kako prenose srbijanski mediji, danas su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru kao svjedoci saslušani Ivana i Miloš Ilić, roditelji ubijene djevojčice
AUTOR: Faktor/Kurir.rs
17.04.2024. u 19:17
get url
text
Danka Ilić
Danka Ilić
Srđan Janković (50), koji se sumnjiči da je vozio službeni automobil JKP "Vodovod" kojim je 26. marta u Banjskom polju u Srbiji udarena dvogoidšnja djevojčica Danka Ilić, a koji se kao i drugi osumnjičeni, Dejan Dragijević (50), nalazi u pritvoru do 30 dana, do sada se u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio šutnjom.
Međutim, sada je došlo do preokreta u njegovom razmišljanju i očekuje se, kako javlja srbijanski Kurir, opravdano da će on umjesto šutnje sve ispričati nadležnima.
- Danas je Srđan Janković otkazao svom advokatu punomoć jer ne želi da ga on više brani. Očigledno je da je nezadovoljan njegovim savjetima i načinom branjenja pred nadležnima. Janković je zatražio da mu se dodijeli advokat po službenoj dužnosti. To nas je iznenadilo jer se rijetko dešava da usred saslušanja osumnjičeni zatraži promjenu advokata - rekli su u Tužilaštvu u Zaječaru.
Za sada se ne zna koji će advokat biti dodijeljen Jankoviću, ali će se do sutra to riješiti.
- Dalja procedura je takva da slijedi razgovor novog advokata sa osumnjičenim Jankovićem. S obzirom na tok saslušanja, apsolutno svaki advokat će mu savjetovati da prestane odbranu šutnjom jer je za samog Jankovića bolje da ispriča sve što zna. Imajući u vidu da je Dragijević priznao da je lično on zadavio djevojčicu golim rukama, to je automatski oslobodilo sumnje da je direktni ubica baš Janković. Zatim, da je Srđan Janković bio zadovoljan odbranom šutnjom sigurno ne bi otpustio svog advokata. Ubijeđeni smo da je pitanje trenutka kada će Janković dobrovoljno iznijeti svoju odbranu u Tužilaštvu. Nadamo se da postoji mogućnost i da otkrije gdje je tijelo malene Danke - nezvanično se saznaje od nadležnih.
Ukoliko se obistini predviđanje tužilaštva, očekuju se novi momenti u istrazi nakon što Janković ispriča svoju verziju dešavanja tog kobnog dana.
Kako prenose srbijanski mediji, danas su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru kao svjedoci saslušani Ivana i Miloš Ilić, roditelji ubijene djevojčice.
Oni su svjedočili u prisustvu dvojice okrivljenih. Svjedočenje roditelja bilo je potresno, otac i majka su plakali.
Podsjetimo, djevojčica Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju, gdje je iz Bora došla sa mamom i starijim bratom.
Cela Srbija tragala je za Dankom sve do 4. aprila kada je policija uhapsila Srđana Jankovića iz sela Luka i Dejana Dragijevića iz sela Zlot. Oni se terete za teško ubistvo u saizvršilaštvu.
Dejan Dragijević priznao je da je djevojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom, a njeno tijelo je premješteno sa deponije gdje je prvobitno bilo ostavljeno.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.