open-navfaktor-logo
search
Praktična premijerka
Brnabić savjetuje građane: Odvrtala sam sijalicu na lusteru u Britaniji da uštedim struju
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija može da pobijedi krizu samo ako građani zajedno sa njom rade na tome, pozivajući ih da pokažu odgovornost i ugledaju se na to kako danas postupaju u Njemačkoj.
23.05.2022. u 12:41
get url
text

- Naši građani nemaju osjećaj koliko je ovde struja jeftina. Hajde, kad izađemo iz prostorije da za sobom ugasimo sijalicu, državi će biti malo lakše da preraspodijeli struju negdje drugdje, ili manje uveze - rekla je Brnabić za TV Happy navodeći da zna da nam je "optimalno da istovremeno upalimo klimu i otvorimo prozor". 

Ona je naglasila da je Srbija zbog takvog ponašanja jedna od energetskih najneefikasnijih država u Evropi.

- Kada sam živjela u Velikoj Britaniji, imali smo luster sa tri puta četiri sijalice i odvrnete neku jer vam ne trebaju sve. Tamo je struja toliko skupa da svaki dan razmišljate kako da ja budem efikasnija zato što te lupi po džepu - rekla je Brnabić.

Ona je podsjetila da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da neće sad dizati cijenu struje, "da pokušamo nekako da pomognemo građanima", navodeći da će struje biti dovoljno.

Na pitanja o zbivanjima u Elektrodistribuciji Srbije (EPS), ona je rekla da dolaze na "naplatu naše greške".

- Ali da se drugačije radilo 2002, 2003, 2004. godine, imali bismo drugačiju situaciju sada. Lako je biti general poslije bitke - rekla je Brnabić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.