open-navfaktor-logo
search
Drama u Zagrebu
Doveo dijete na vađenje krvi: Muškarac zaražen koronavirusom u bolnici bio dva sata
Slučaj muškarca, koji je jučer ujutro u sedam sati doveo dijete na vađenje krvi, izazvao je veliki paniku u Dječijom bolnici u Zagrebu, jer se kasnije ispostavilo da je zaražen koronavirusom.
12.03.2020. u 19:31
get url
text

Kako piše Jutarnji list, muškarac se u bolnici zadržao dva sata.

Riječ je o osobi koja je bila u samoizolaciji pod visokom sumnjom na koronavirus, što govori sama činjenica da mu je uzet bris i on je u kućnoj samoizolaciji trebao čekati nalaz.

Uprkos toj činjenici, on je otišao u Dječiju bolnicu, a da osoblju nije rekao u kakavoj se situaciji nalazi. Obavio je s djetetom pretrage i otišao kući.

Radi se o visokopozicioniranom zaposleniku jedne strane kompanije koja ima hrvatsko predstavništvo. Igrom slučaja ta kompanija je u vezi sa zdravstvenim sektorom.

Jedna od zaposlenica Dječije bolnice pretpostavila je da bi mogao imati veze sa stranom zemljom, raspitala se u toj kompaniji i nazvala ga, a on je rekao:

- Da, ja sam u samoizolaciji i čekam nalaz na koronu.

Naknadno se, tog popodneva, potvrdilo da je zaražen.

Direktor Dječije bolnice Goran Roić potvrdio je za, Jutarnji list, ove navode i zgrožen je činjenicom da je iko u stanju napraviti nešto takvo i ugroziti pacijente u bolnici i osoblje.

- U tom trenutku u čekaonici su bila dva roditelja i dvoje djece, a kontakt s njim su imala tri zaposlenika. Potvrdu da je čovjek bolestan dobili smo tek danas. Odmah smo kontaktirali epidemiološku službu i ostale nadležne. Odjel je zatvoren i dezinficira se – kazao je Roić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.