open-navfaktor-logo
search
Nadmašio sam sebe
"Evo za parizer da se uhvatim": Vučić uživo na TV-u vadio namirnice iz korpe i čitao cijene
Predsjednik Srbij Aleksandar Vučić, kojeg je javnost imala priliku gledati u svakojakim performansima ispred TV kamera, odlučio je izgleda nadmašiti i sam sebe.
08.09.2023. u 16:35
get url
text

On je danas na konfereciju za medije donio iz prodavnice korpu s proizvodima za koje je najavio da će pojeftiniti od sljedeće sedmice.

U bizarnom i gotovo nevjerovatnom nastupu Vučić je iz korpe vadio proitzvod po proizvod i govorio njihove sadašnje i cijene koje bi trebale biti nakon pojeftinjenja. 

- Ovdje su proizvodi koji će biti označeni ovakvim logom – "Bolja cijena". To ćete od sljedeće srijede vidjeti u svim lancima. To je 20 proizvoda, među kojima su neki od osnovnih. Mi smo spremili cijene u regionu zbog laži mnogih kako imamo najviše cijene...Imate hljeb, koji je osnovni proizvod, koji ima ubjedljivo najnižu cijenu u regionu. Pošto smo zajednički pregledali gdje imamo probleme sa cijenama, molili smo ljude… Ja ću vam pokazati sad, evo za parizer da se uhvatim. Ovo je pileći parizer, redovna cijena danas je 399 dinara, a od srijede će biti 259,99 dinara - rekao je Vučić.

Naglasio je kako je riječ o "ogromnom pojeftinjenju".

- Evo je jogurt, redovna cijena mu je 164, 90 dinara, a bit će 130,90 dinara. Molim ljude da pronađu na rafovima gdje piše "Bolja cijena". Nekima to izgleda smiješno. Meni ne izgleda. Ovo je naš način da pokažemo ljudima koliko brinemo i da razumijemo poruke - kazao je Vučić, a zatim je izvadio deterdžent za pranje suđa. 

- Redovna cijena je 126 dinara, a nova će biti 70 dinara. Ovo su neke špagete, 75 dinara je cijena, a bit će 49,99 dinara. Mlijeko dugotrajno, redovna cijena je 109,99, a bit će 95 dinara. Ovo je sok od jabuke, od 120 dinara, bit će 80 dinara od srijede. Krompir – redovna cijena je 99 dinara, moći ćete da nabavite dobar krompir za 60 dinara. Imat ćete domaći neki začin, domaći, tako se zove, dodatak jelima, redovna cijena je 70 dinara, bit će 50 dinara. Ima šampon za bebe, redovna cijena 107,99, bit će 69,99. To je veoma važno za majke i očeve. I ovo je kafa, ona je 139,99, a bit će 89, 99 dinara -  rekao je Vučić.

vučić čita cijene  (3).jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.