open-navfaktor-logo
search
Ratni zločin
Glavaš osuđen, bijesno izašao iz sudnice: Sram Vas bilo, nabijem na k***c Vas i Vaš sud
U ponovljenom suđenju Branimir Glavaš i suoptuženici proglašeni su krivima za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. u slučajevima "Garaža" i "Selotejp".
27.10.2023. u 11:59
get url
text
Branimir Glavaš ispred suda u Zagrebu
Branimir Glavaš ispred suda u Zagrebu

VEZANI TEKST - Branimir Glavaš kriv za ratni zločin iz 1991: Dobio sedam godina

Za ubistvo civila, šest muškaraca i jedne žene, ubijanje i nečovječno postupanje prema srpskim civilima Branimir Glavaš dobio je sedam godina zatvora, Gordana Getoš Magdić četiri, Zdravko Dragić i Dino Kontić po tri godine.

Vrijeme provedeno u pritvoru Glavašu će se uračunati u kaznu, a sudija je na izricanju presude rekao da je to pet godina i tri mjeseca.

Nakon presude, koju Branimir Glavaš nije htio do kraja ni poslušati, već je uz psovke upućene sudiji izašao, ispred sudnice obratio se medijima. 

- Zagrebački advokati koji poznaju sudiju su mi rekli da je to jedno govno koje nema petlje. Sluga režima i da ne očekujem ništa... Nabijem ga na k***c. Njega i ovaj sud. Idemo dalje, ratovat ćemo i žaliti se - rekao je, a na pitanje planira li napustiti Hrvatsku rekao je da će putovati kao slobodan građanin.

- Ja neću više dana biti zatvoren. To je farsa za javnost, predstava za režim, predstava za međunarodnu zajednicu i ne opterećuje me. Ovo je politički montiran proces. Ovaj slugan će isto sutra postati predsjednik županijskog suda ili otići u visoki krivični sud. Gdje je Horvatović završio? Sedam dana nakon što me osudio prvi put je postao šef krivičnog odjela - komentirao je Glavaš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.