open-navfaktor-logo
search
Izbori u Hrvatskoj
Grabar-Kitarović objavila kandidaturu: Evo njenog obećanja Hrvatima u BiH
Pružala sam snažnu podršku Hrvatima Bosne i Hercegovine i hrvatskim manjinama u susjednim i drugim evropskim državama, navela je
02.10.2019. u 14:15
get url
text

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je i zvanično objavila kandidaturu za drugi mandat na Pantovčaku.

-Hrvati Bosne i Hercegovine ostaju moja posebna briga i to im obećavam. Ustrajat ću na zaštiti njihove konstitutivnosti i jednakopravnosti. Hrvati su garant opstojnosti i evropske budućnosoti Bosne i Hercegovine - kazala je Grabar-Kitarović.

Kako je kazala, posjetila je iseljene Hrvate na gotovo svim kontinentima.

-Pružala sam snažnu podršku Hrvatima Bosne i Hercegovine i hrvatskim manjinama u susjednim i drugim evropskim državama - navela je.

Navela je da u međunarodnom pozicioniranju, Hrvatskoj je mjesto u srednjoj Evropi i na Mediteranu, a politički u okviru euroatlantskih integracija.

-Takvoj poziciji Hrvatske aktivno sam pridonijela kroz brojne političke sastanke i inicijativu Triju mora. Hrvatska nije neka mala zemlja, Hrvatska nije region. Hrvatska je suverena država koja ravnopravno razgovara s drugima! Ponosno i ustrajno nastavit ću raditi i lobirati za Hrvatsku kod svjetskih lidera i unutar međunarodnih organizacija radi zaštite i promocije hrvatskih državnih i nacionalnih interesa - istakla je Grabar-Kitarović. 

-Bila sam i ostajem predsjednicom izvanstranačkih i ideoloških pobjeda. Uvijek sam poticala vjeru u bolju budućnost. Predsjednik mora biti jamac temeljnih načela, demokratske države. Izmjestila sam ured širom Hrvatske, prošla sam svaki pedalj domovine. Činila sve što je u mojoj moći kako bi se oni riješili. Pokazala sam da sam jedna od vas i da radim za vas. Uporno lobiram za Hrvatsku. Želim posebno istaknuti za Hrvatsku se danas zna. Danas se Hrvatsku u svijetu gleda bolje nego ikada dosad. Radila sam ne samo na podizanju međunarodne prepoznatljivosti naše države već i na produbljivanju veza s najjačim svjetskim liderima. Riječ je o opstanku hrvatskog naroda. Imali smo stoljećima snage opstati na našem tlu, obranili smo od velikosrpske agresije, a sad moramo obnoviti vitalnost naše nacije - poručila je Grabar-Kitarović dodajući:  

- Sve nenarodne režime iz hrvatske prošlosti, koji su ubijali ljude i razarali hrvatsko jedinstvo tretirala sam jednako negativno, znajući da im nema mjesta u modernoj i demokratskoj Hrvatskoj. Iako sam zbog toga bila napadana, od takvog stava neću odstupiti. Godine 1991. i  1995. jedine su oko kojih se cijeli hrvatski narod može i treba okupljati. Zato sam svojom politikom zajedništva nastavila politiku pomirbe prvog predsjednika Franje Tuđmana.

 Pitanja nakon njenog obraćanja nisu bila dozvoljena, a sve je vrijeme bilo prekidano pljeskanjem. U dvoranu je stigla u pratnji supruga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.