open-navfaktor-logo
search
Izmjene zakona
Haos ispred Skupštine Crne Gore: Demonstranti probili zaštitnu ogradu, policija bacala suzavac
Ispred Skupštine Crne Gore večeras su izbili neredi između učesnika protesta i policije, nakon izglasavanja izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore.
12.12.2022. u 19:53
get url
text

VEZANI TEKST - Počeo protest u Podgorici, jake policijske snage osiguravaju zgradu Skupštine

Učesnici protesta ispred zgrade Skupštine probili su zaštitnu ogradu, nakon čega je policija upotrijebila suzavac. U pravcu policije upućene su kamenice, a tom prilikom je i razbijeno staklo na ulaznim vratima Skupštine, u kojoj trenutno nema struje.

Iz Uprave policije je saopćeno da nema teže povrijeđenih. Policija navodi da su osobe sa fantomkama i kapuljačama na policijske službenike bacali kamenice, flaše, pirotehnička i eksplozivna sredstava, kao i da su koristili ručni sprej, suzavac. Kažu da je tom prilikom pogođeno više policijskih službenika kao i zgrada Skupštine. Policija navodi da su upotrijebili najblaže sredstvo prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, kako bi odbili aktivan napad.

Kako navodi Uprava policije danas oko 17.30 sati organizator javnog okupljanja u Podgorici, koje se održavalo ispred zgrade Skupštine Crne Gore, pozvao je okupljene građane da se raziđu i saopćio je da je okupljanje završeno.

Nakon toga, kako kaže policija, dio okupljenih se organizovano uputio ka zaštitnim ogradama ispred zgrade Skupštine Crne Gore i srušili su dio ograde.

- Zatim je počeo organizovani napad na policijske službenike koji su se nalazili u kordonu ispred zgrade Skupštine Crne Gore i to bacanjem kamenica, flaša, pirotehničkih i eksplozivnih sredstava, kao i drugim sredstvima pogodnim za nanošenje povreda, te i prskanjem ručnim sprejem – suzavcem u pravcu policijskih službenika i štićenog objekta – Skupštine Crne Gore - navela je policija.

Kažu da je tom prilikom pogođeno više policijskih službenika kao i zgrada Skupštine.

Između policijskih kordona i građana su i zastupnici DPS-a Danijel Živković, Miloš Nikolić, generalni sekretar partije Aleksandar Bogdanović.

Skupština je večeras, glasovima zastupnika parlamentarne većine, ponovo usvojila izmjene Zakona o predsjedniku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.