open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Holanđanin smrtno stradao na Jadranu: Nespretni vozač dječaka pregazio gliserom
Tragična smrt 14-godišnjeg dječaka iz Holandije potresla je sve na Ugljanu. Nesretni dječak je, s porodicom ljetovao u Preku, a nesreća se dogodila jučer, dok se oko 13 sati vozio na gumenom kolutu, kojeg je vukao gliser gumenjak.
19.07.2020. u 18:58
get url
text

Gliserom je upravljao 20-godišnji mladić, uslijed velike brzine, ali vjerojatno i neiskustva, gumeni kolut s dječakom u jednom je trenutku doplovio ispred samog glisera koji je prešao preko njega.

Dječak je zadobio teške ozljede glave, i uprkos pokušajima reanimacije nažalost preminuo.

U šibenskoj bolnici bila je obdukcija, a vozač glisera pritvoren je uz kaznenu prijavu za teško kazneno djelo protiv opšte sigurnosti.

Robert Baljkas, šibenski lučki kapetan, kazao je da je glisiranje na području Kornata zabranjeno, a maksimalna dozvoljena brzina plovidbe šest čvorova.

Ovo nije prva nesreća na Jadranskom moru u Hrvatskoj, a prošle godine je pod propelerom glisera poginula Ausrijanka Verena Heinz. Gliser ju je udario dok je ronila skupa s ocem. Na nju je naletio Zadranin koji je upravljao gliserom Enzo 300 metara od obale u Malinskoj, prenose 24. sata.hr.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.