open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Crne Gore
Jakov Milatović po notama Dobrice Ćosića falsifikuje historiju: Za raspad Jugoslavije kriv je Alija Izetbegović
Pobjedi Jakova Milatovića (Pokret Evropa sad) na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, ostvarenoj u drugom krugu nad Milom Đukanovićem (Demokratska partija socijalista), posebno se obradovao srpski politički spektar, od Podgorice preko Beograda do Banje Luke. 
06.04.2023. u 20:05
get url
text

VEZANI TEKST - Crnogorski analitičar: Milatović je kandidat SPC-a, podržala ga dvojica četničkih vojvoda i pod kontrolom je Srbije

Njegovi (ne)skriveni prosrpski stavovi u potpunosti su se ogolili u posljednjoj predizbornoj debati sa tada još aktuelnim predsjednikom Crne Gore Đukanovićem. Milatović je u raspravi sa Đukanovićem izrekao historijsku laž.

- Prvo ste na početku bili dio Miloševićevog i Šešeljevog svijeta. Vama je Šešelj bio na inauguraciji na Cetinju, meni nikada neće biti. Pa ste bili dio Tuđmanovog i Alijinog svijeta, razbijali ste onu najljepšu zemlju - ustvrdio je Milatović.

Kada se raspadala bivša Jugoslavija, Milatović je imao tek pet-šest godina i tada se igrao klikerima, možda je skupljao sličice. Zato je kasnije morao svoje "znanje" o raspadu Jugoslavije crpiti iz "literature" čiji je politički narativ nastao u Beogradu zasnovan na velikosrpskoj ideologiji, čija je baza laž, laž, laž što je priznao svojevremeno i Dobrica Ćosić, "otac srpske nacije" i "ideolog zla".

- Laž je srpski državni interes. Laž je vid srpskog patriotizma. Laž je u samom biću Srbina - napisao (knjiga Deobe) je jednom Ćosić i nije ništa slagao.

Da nije gledao u Beograd već u historijske fakte, Milatović bi znao i prihvatio činjenicu da je prvi predsjednik Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović zajedno sa svojim kolegom iz tadašnje Makedonije Kirom Gligorovom pokušavao spasiti Jugoslaviju i BiH od krvavog raspleta.

Međutim, razbijači Jugoslavije, Slobodan Milošević i Franjo Tuđman imali su druge planove, realizaciju velikodržavnih projekata Srbije i Hrvatske, a sve na račun BiH. Milatoviću još nije kasno da politički progleda. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.