open-navfaktor-logo
search
Monstruozne laži
Ko će zaustaviti rusku propagandnu mašineriju: Zelenski kao i Alija žrtvuje narod, Ukrajinci sami sebe ubijaju!?
Iako je Evropska unija poduzela do sada nezabilježen potez, zabranila emitiranje vijesti medijske propagandne mašinerije pod kontrolom Kremlja, Sputnik Srbija na Balkanu nastavlja sa sijanjem laži o "ruskoj opravdanosti vojnih operacija". 
02.03.2022. u 08:15
get url
text

Sputnik Srbija i zvanično je označen kao medij "koji sarađuje sa Vladom Rusije". Monstruozne laži iznose se u tekstovima, a po uzoru na one iz vremena Slobodana Miloševića, kada je opravdavao agresiju na nezavisnu i međunarodno priznatu državu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

U tekstu "Grad talaca: Režiraju li Ukrajinci u Kijevu - novo Sarajevo?", predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog vide kao predsjednika RBiH Aliju Izetbegovića. 

Iako je cijeli svijet "vojnu operaciju" predsjednika Rusije Vladimira Putina jasno definirao kao agresiju na Ukrajinu, ovaj medij to vidi kao "žrtvovanje ukrajinskog naroda". 

- Da je politički Kijev spreman da brutalno žrtvuje sopstveno stanovništvo kao poželjnu kolateralnu štetu u eventualnim uličnim borbama sa ruskom vojskom postalo je jasno kada je Zelenski zatvorio gradove, a vojne jedinice ukrajinske vojske rasporedio po stambenim kvartovima. Uporedna analiza ratnih dešavanja u Kijevu i onih u Sarajevu devedesetih godina pokazuje da je riječ o istom modelu. Zelenski je kao što je to svojevremeno uradio i Alija Izetbegović zatvorio gradove, podijelio oružje i od građana zatražio da bacaju molotovljeve koktele na ruske tenkove. Civil sa kalašnjikovim je legitimna meta, ali u slučaju Srbije, Tribunal nije uvažio tu činjenicu regulisanu međunarodnim pravom. Sve što je tamo rečeno padalo je na gluhe uši - navodi se u tekstu u kojem je sagovornik i Branko Lukić, advokat osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. 

Ponovo se plasiraju laži kako su "muslimani sami sebe ubijali, sami sebi postavljali mine na Markalama". To isto sada rade o Ukrajinci. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.