open-navfaktor-logo
search
Još jedan gaf
Kolinda pozvala birače da na izborima zaokruže broj 1, a ona je broj 2
Nije znala da je tako pozvala birače da glasaju za Zorana Milanovića budući da je ona kandidat broj dva na izborima u drugom krugu
29.12.2019. u 11:31
get url
text

Na televiziji N1 danas je trebalo biti održano sučeljavanje predsjedničkih kandidata u Hrvatskoj. Zoran Milanović se nije pojavio, ali se pojavila Kolinda Grabar-Kitarović. Stoga su pitanja postavljena samo njoj.

Za kraj je trenutna predsjednica Hrvatske imala kratko vrijeme da se obrati biračima, što je ona iskoristila da napravi novi gaf.

Tada je, naime, birače pozvala da glasaju na izborima i zaokruže kandidata pod brojem 1. Vjerovatno nije znala da je tako pozvala birače da glasaju za Zorana Milanovića budući da je ona kandidat broj dva na izborima u drugom krugu.

- Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. januara i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrijednosti, koja ne osjeća kompleks manje vrijednosti u svijetu, nego je ravnopravan sugovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović - poručila je predsjednica biračima.

Gostujući na N1 televiziji još jednom je ponovila i da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić legalan, ali nije legitiman predstavnik Hrvata u BiH.

-Etnički predstavnik mora biti i politički predstavnik. Na Hrvatima je da izaberu. Ukoliko Hrvati u BiH priznaju njega kao svog legitimnog predstavnika, onda ćemo ga priznati i mi. Međutim, dok god hrvatski narod u BiH to ne priznaje, on je za mene nelegitiman - rekla je i dodala:

"Republika Hrvatska svakako štiti interese Hrvata u Bosni i Hercegovini. Ono što tražimo su jednaka prava, da sami biraju svoje političke predstavnike na svim nivoima".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.