open-navfaktor-logo
search
Obratila se institucijama
Majka dječaka ubice iz Beograda traži da on nastavi školovanje, u pismu masakr uopće ne spominje
Majka dječaka ubice iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu obratila se institucijama sa zahtjevom da se riješi pitanje daljeg školovanja njeno dvoje djece.
20.08.2023. u 22:11
get url
text
Dječak ubica, Beograd, masakr
Dječak ubica, Beograd, masakr

VEZANI TEKST - Šok detalji sa ispitivanja dječaka ubice iz Beograda: Opisao kako je dobio želju da ubija

U pismu, majka dječaka ubice ne pominje tragediju u "Ribnikaru" nijednom jedinom riječju, već se obraća za pomoć navodeći da je situacija u kojoj je njena porodica složena, saznaje Blic.

U pismu, koje je prema saznanjima Blica vrlo šturo i nema nijedne emocije, majka dječaka koji je usmrtio devetoro đaka i radnika osiguranja navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njene djece "otvoreno". Ona konstatuje da mlađa kćerka, koja je kao i brat pohađala istu školu, ne može da nastavi školovanje u Ribnikaru, a da je sin na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Majka dječaka ubice molbu je poslala prije nekoliko dana.

Na rješavanju svih pitanja nezapamćene tragedije za porodice nastradale i ranjene dece, ostale đake škole i Srbiju radi tim Vlade Srbije u kom su angažovana sva nadležna ministarstva i institucije. Praktično od MUP-a, preko ministarstva prosvjete i pravde, do psihijatara i psihologa.

VEZANI TEKST - Dječak iz Beograda mjesec unaprijed planirao masakr u školi, imao je spisak djece za likvidaciju i nacrte škole

Prema saznanjima Blica, dječak ubica neće biti pušten na slobodu, a njegovo dalje školovanje bit će u skladu sa propisima. Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu on će pohađati individualnu nastavu online, po uvjetima za djecu koja su hospitalizovana. Da li će biti izvjesnih korekcija, kao i kakav će precizno biti model školovanja za dječaka koji je ubio devetoro vršnjaka i radnika osiguranja, trebalo bi da bude poznato tokom sedmice. 

Ono što je već sada izvjesno jeste da dječaku ubici, ako nastavu prati preko kompjutera, neće biti omogućen nijedan drugi sadržaj osim zakonom propisane online nastave.

Dječak ubica (14) počinio je masovno ubistvo 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar". Hospitalizovan je odmah nakon masakra koji je izvršio. Do danas nije pokazao iskreno kajanje. Fotografije vršnjaka i drugara koje je ubio ne želi da gleda jer mu to po njegovom svjedočenju izaziva neku nelagodnost.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.