open-navfaktor-logo
search
Sasvim otvoreno
Mesić: Nažalost, vidio sam Kolindin nastup u Osijeku..., prevršila je svaku mjeru, nismo to zaslužili"
Vi se sjećate da je predsjednica rekla - ako mene izaberete Hrvatska će biti najbogatija i najprosperitetnija zemlja na svijetu i u Evropi. Onda je to ispravila da to nije mislila na svoj prvi mandat. To ne može biti u njenom prvom, ni u trećem mandatu. To ne može biti u ovom stoljeću, to ne može biti u ovom mileniju, kazao je bivši hrvatski predsjednik
17.12.2019. u 19:58
get url
text

Stjepan Mesić, nekadašnji predsjednik Hrvatske, komentirao je u istup aktualne predsjednice i predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović jučer u Osijeku, koji je izazvao niz reakcija u javnosti.

Na pitanje je li vidio predsjedničin skup u Osijeku, Mesić je kratko odgovorio:

- Nažalost.

Kazao je kako misli da je predsjednica u kampanji sama sebi bila najveći neprijatelj.

- Ovo u Osijeku prevršilo je svaku mjeru, to nema ni s čim nikakve veze. Nije me baš previše iznenadilo. Ali, s obzirom na obećanja koja su bila u prvom mandatu da završi s takvim gestikulacijama, s ovim porukama - mislim da nismo to zaslužili - dodao je Mesić, javlja TV N1.

Smatra kako se građani odazivaju izborima kao kolektivni intelektualac,  jer izbori su, kako kaže, ugovor između glasača i onoga ko želi biti izabran.

- Dakle, ono što obeća, on to mora izvršiti, a građani mu daju povjerenje. Međutim, ako se ide s obećanjima koja su neizvršiva, koja su nemoguća... Vi se sjećate da je predsjednica rekla - ako mene izaberete Hrvatska će biti najbogatija i najprosperitetnija zemlja na svijetu i u Evropi. Onda je to ispravila da to nije mislila na svoj prvi mandat. To ne može biti u njenom prvom, ni u trećem mandatu. To ne može biti u ovom stoljeću, to ne može biti u ovom mileniju. Prema tome, ne može se ići s porukama koje su obećavajuće, a koje se ne mogu izvršiti - rekao je Mesić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.