open-navfaktor-logo
search
Na svečanosti
Milanović: Pelješki most podignut u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome u inat i na štetu, naročito BiH
Pelješki most podignut je u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome i nikad u inat. Nikome na štetu, naročito ne u inat Bosni i Hercegovini ili na štetu BiH, poručio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na ceremoniji održanoj u Komarnoj povodom puštanja u promet Pelješkog mosta, javlja Anadolija.
26.07.2022. u 22:35
get url
text

- Mostovi su na prvom mjestu djela konkretnih ljudi. Talent, znanje, trud i hrabrost projektanata i graditelja najzaslužniji su za ovu ljepoti. Međutim, nijedan most nije plod samo arhitektonske vizije i radničkog umijeća. Most je također spoj nezadržive ljudske težnje da se unaprijedi život, da se svlada prepreka i sposobnosti uprave da nađe novac i organizira radove - rekao je Milanović.

VEZANI TEKST - "Prijateljske" geste Hrvatske: Od Milanovićevog "sapuna i parfema" preko Pelješkog mosta do Trgovske gore

Čestitao je svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ostvari ova njihova plemenita težnja.

- Pelješki most zauvijek će ostati monumentalni podsjetnik na odvažnost jednog naraštaja hrvatskih ljudi. Pelješki most podignut je u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome i nikad u inat. Nikome na štetu, naročito ne u inat Bosni i Hercegovini ili na štetu BiH - istakao je Milanović.

Naglasio je da je ovaj most na dobrobit svih ljudi, neovisno o naciji, vjeri, državljanstvu, socijalnom statusu, porijeklu ili uvjerenjima.

- Most građen sa suprotnim motivima popustio bi kad tad pod teretom vlastite besmislenosti. Vjerujem da su pred nama godine u kojima ćemo kao nacija ojačati svoju samosvijest. Ususret neizvjesnoj jeseni i globalno neizvjesnim vremenima držimo se zajedno - dodao je Milanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.