open-navfaktor-logo
search
"Redovne" aktivnosti
Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić u Beogradu čuva leđa Ani Brnabić: "U SNS-u pobjednička atmosfera"
Predstavnici Srpske napredne stranke, uključujući i premijerku Srbije Anu Brnabić, obratili su se javnosti prvi put nakon zatvaranja biračkih mjesta. Aktuelnoj premijerki leđa je "čuvao" ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.
17.12.2023. u 21:58
get url
text

S obzirom na to da je Nešić ministar u BiH, njegova fotografija u timu SNS-a svakako da s jednog aspekta može biti sporna. Ali to ga nije spriječilo da se na Facebooku pohvali kako je glasao u Srbiji, a podijelio je i fotografiju sa SNS-ovcima uz opis "u štabu SNS-a pobjednička atmosfera". 

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić kazala je da prema 50 procenata obrađenih biračkih mjesta lista "Srbija ne smije da stane" u ovom trenutku ima 47,1 posto glasova na parlamentarnim izborima, javlja Anadolu.

U Srbiji su danas održani vanredni parlamentarni izbori, vanredni izbori za Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodina i vanredni lokalni izbori za glavni grad Beograd i još 65 lokalnih samouprava.

- Prema 50 procenata obrađenih biračkih mjesta, gdje može biti minimalnih promjena, želim građanima Srbije da saopštim da naša lista "Srbija ne smije da stane" u ovom trenutku ima 47,1. Srbija protiv nasilja ima 23 procenta, 6,7 procenata Socijalistička partija Srbije, 4,9 procenata "Nada", 4,6 procenata Nestorović i Dveri imaju između 2,9 i tri porcenta. Dakle, "Srbija ne smijee da stane", Đilasova opozicija, SPS, "Nada" i Nestorović, to su liste koje sigurno ulaze u parlament. Srpska napredna stranka, odnosno lista 'Aleksandar Vučić - Srbija ne smije da stane' će sasvim sigurno sama imati više od 125 mandata - istakla je Brnabić.

Naglasila je da za Beograd tek počinju da stižu prvi rezultati.

- Svjesna sam da opozicija tu ima plan da proglasi pobjedu, iako još uvijek nisu ni prebrojani glasovi, negdje nisu ni počeli da se broje, ali to je potpuno u skladu sa svim onim što smo vidjeli i u kršenju izborne tišine i u svim lažima danas na izborni dan - dodala je Brnabić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.