open-navfaktor-logo
search
Sramotan odnos
Muke Bošnjaka u Hrvatskoj: Djeca ostala bez prijevoza, vozač im psuje majku, naziva ih magarcima...
Stanovnici Široke Rijeke Bošnjaci, malog mjesta u Hrvatskoj, tik uz granicu s Bosnom i Hercegovinom, trpe vrijeđanja i omalovažavanja vozača Autotransporta iz Karlovca.
08.06.2023. u 11:03
get url
text

Kako piše Jutarnji, nakon što su se roditelji požalili da im vozač autobusa karlovačkog Autotransporta vrijeđa djecu, on je prestao primati putnike na križanju na kojem je to radio dotad i to sada radi kilometar i po dalje.

U karlovačkom Autotransportu kažu da su ukorili vozača, koji se pak žali na ponašanje đaka, ali tvrde da je promjena učinjena zbog sigurnosti putnika dok se ne sagrade stajališta.

Nameću se, međutim, dvije nelogičnosti, kako to da je do promjene došlo neposredno nakon što su se roditelji požalili na vozača i kako to da je prvo stajalište postalo nesigurno za putnike baš sada, prvi put od kraja Domovinskog rata jer je isti vozač istoga koncesionara na istom mjestu putnicima stajao prethodnih 27 i po godina?

- Dijete nam ide u četvrti razred i ima 11 godina. Iz sela je osmero đaka, a bude i ponešto drugih putnika. Svih godina autobus nam je stajao na tom raskrižju ispred kuće. Nekoliko mjeseci dijete mi se žalilo da ih vrijeđa vozač. Nazivao ih je magarcima i konjima te im je psovao mater. Kako smo 1. maja imali polaganje kamena temeljca za Islamski centar, pitao je hoće li ga voditi tamo na janjetinu i krmetinu. To nije uredu i ne mogu to shvatiti drukčije nego kao uvredu na nacionalnoj osnovi jer su svi đaci koje primi u autobusu u Širokoj Rijeci Bošnjaci i muslimani - kaže nam majka dječaka Fatima Dolić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.