open-navfaktor-logo
search
Optužen za nasilje
Načelnik u Hrvatskoj koji je mlatio ženu došao na dodjelu evropskog novca ženama: "Neću dati ostavku"
Nakon nasilja nad ženom, snimljenog na nadzornoj kameri, Žarko Žgela i dalje je načelnik općine Severin. Jer, i sam je rekao: "To je moje selo".
15.08.2023. u 11:47
get url
text
Žarko Žgela, načelnik, pretukao ženu
Žarko Žgela, načelnik, pretukao ženu

A kad mu već ostaje na čelu, pa zašto ne bi došao na dodjelu evropskog novca ženama, par sedmica nakon što je jednu istukao. I to iste sedmice kada je za to krivično optužen. Prvi put od objave sramotnog snimka Žgela je odlučio progovoriti. Bilo bi bolje da nije.

Davio je i premlatio vlasnicu lokalnog kafića, tek nakon mjesec dana i zgražanja javnosti ipak je podignuta optužnicu zbog krivičnog djela nasilničkog ponašanju, ali Žarko Žgela, kojem prijeti zatvor i dalje je načelnik općine Severin. Lokalni šerif do sada nije istupao u javnosti pa ga je ekipa RTL Direkta odlučili posjetiti.

Na radom mjestu nije bio pa su probali na mobitel. Pored snimka i zdravih očiju, mrtav hladan je objasnio da nije kriv i da je bio izazvan.

Direkt: Je l' mislite da bi trebali dati ostavku zbog tog snimka?

Žgela: Zašto bih ja dao ostavku?

Direkt: Pa istukli ste ženu pred kamerom, zato mislim!

Žgela: Ona je mene udarila, nisam ja nju! Onda sam kasnije ja nju.

Direkt: Nakon svega vi ne smatrate da bi bilo moralno da date ostavku?

Žgela: Ah, ne!

Ne samo da nije dao ostavku nego normalno radi svoj posao kao da se ništa nije dogodilo. I ne da ne pomišlja na ostavku nego je iste sedmice kada je krivično optužen za nasilje nad ženama došao na dodjelu sredstava za zapošljavanje, pazite sad, ženama u sklopu programa Zaželi. Da farsa bude veća, od tri načelnika općina, na fotografijama dodjele evropskog novca, nije navedeno jedino njegovo ime. Ne znamo kako su se osjećale žene na dodjeli, ali vlasnica kafića koju je pretukao je zgrožena.

- Normalno da me vrijeđa, to nije normalno. Mislim kud je otišla naša država, on je još i dalje na tom mjestu. Mislim to mi nije jasno. I dodjeljuje nagrade. I to ženama - kaže napadnuta vlasnica kafića Iva Milka Kramarić.

Ni u tome prozvani načelnik ne vidi ništa sporno.

Direkt: Je li to dobar primjer da vi onda dodjeljujete ženama nagrade?

Žgela: Zašto ne?

Direkt: U isto vrijeme dok ste osvjedočeno tukli žene i dok je podignuta optužnica?

Žgela: Pa žena smije mene tući?

Direkt: Na snimku se vidi samo da ste vi nju tukli!

Žgela: Nije tačno!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.