open-navfaktor-logo
search
Mogao bi u zatvor
Najnespretniji lopov na svijetu: Nenad zvani Roki 28 puta uhapšen u Lidlu, evo šta je krao...
Nenad zvan Roki (58) mogao bi završiti u zatvoru nakon čak 28 neuspjelih pokušaja krađa u Lidlovim trgovinama u Zagrebu.
10.04.2023. u 19:06
get url
text

Optužnica protiv njega postala je pravosnažna pa se Rokiju sudi za izrazitu upornost u počinjenju krivičnih djela, zbog kojih mu prijeti sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora. Nije ukrao ništa, uvijek je pokušao izaći s robom male vrijednosti, ali čini se da mu zatvor ne gine.

Tokom istrage Nenad nije želio iznositi svoju odbranu, već se branio šutnjom. No, sud je u postupku utvrdio kako je Roki nezaposlen, sa završenom osnovnom školom, neoženjen, otac jednog djeteta i osuđivan.

Roki je vjerovatno najnespretniji lopov na svijetu jer je u deset mjeseci čak 28 puta pokušao ukrasti stvari iz Lidla i baš svaki je put bio otkriven. Zaustavili su ga zaštitari i oduzeli mu otuđeni proizvod, ali je uvijek pušten zbog male vrijednosti stvari.

Krao je u tri Lidlova supermarketa u Zagrebu. U prosjeku svaki mjesec triput. Svaki, ali baš svaki put otkrili su ga Lidlovi zaštitari, odveli u posebnu prostoriju i oduzeli ukradene stvari.

Najviše je krao Cedevitu, Franck kafu i Vegetu, ponekad Karlovačko pivo, Nutellu, Milka čokoladu, pecivo i salamu.

Zaštitari su svaki od tih 28 puta o svemu odmah obavještavali policiju. No, oni nisu izlazili na teren jer su ukradeni artikli uvijek bili male vrijednosti. Ukupno je u deset mjeseci pokušao ukrasti robu vrijednu oko 584 eura, u prosjeku oko 21 euro po svakoj krađi.

Ipak, nakon 28. neuspjelog pokušaja, Lidl je odlučio podnijeti krivičnu prijavu protiv njega zbog jednog produženog krivičnog djela i ukupne štete od 584 eura. Dokaže li mu se krivnja, morat će sedam mjeseci u zatvor, objavila je Danica.hr. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.