open-navfaktor-logo
search
Nestala prošle sedmice
Oglasila se bečka policija, vrlo vjerovatno da je na snimku iz Beča malena Danka Ilić
AUTOR: Autor: Heute/Faktor
03.04.2024. u 15:46
get url
text
Žene za kojima traga policija i Danka Ilić
Žene za kojima traga policija i Danka Ilić
Dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala prošli utorak u Srbiji, vrlo vjerovatno se nalazi na snimku nastalom u Beču prije nekoliko dana. Ovakvu izjavu bečka policija je dala na osnovu izjava članova porodice malene Danke, nakon što su pogledali snimak iz Beča. 
Bečka policija sada traga za dvogodišnjakinjom, piše austrijski Heute. 
Kako je u utorak potvrdila bečka policija, srbijanskim se vlastima u subotu prijavio Srbijanac koji živi u Beču. On je na tramvajskoj stanici Schottenring snimio djevojčicu u društvu dvije odrasle žene.
Muškarac je vidio veliku sličnost između djevojčice i Danke, a snimak je stavio na raspolaganje vlastima za daljnju istragu.
Srbijanska policija je tada stupila u kontakt sa nadležnim organima u Austriji, a istragu o sumnji na otmicu djece preuzela je bečka državna kriminalistička policija.
Heute navodi da, nakon što je porodica nestalog djeteta vidjela snimak, postalo im je jasno da to mora da je Danka. I na osnovu tih izjava bečka policija je u utorak u emisiji potvrdila "da bi vrlo vjerovatno mogla biti riječ o djevojčici iz Srbije".
Bečka policija sada traga za dvije sumnjive žene po nalogu javnog tužioca.
- Mole se građani i oni koji poznaju žene i znaju gdje se nalaze one ili dijete da se hitno jave policiji - apelovali su.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.