open-navfaktor-logo
search
Izbori u Hrvatskoj
Oglasio se RTL: Kolindina savjetnica ušla u režiju i zatražila prekid debate
I Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović odmah su opovrgnuli kako je zahtjev stigao s njihove strane, a to su učinili i glasnogovornik Milanovićeve kampanje Nikola Jelić te šef izbornog štaba Grabar-Kitarović Ivan Anušić
31.12.2019. u 11:18
get url
text

Nakon TV-sučeljavanja na RTL-u u ponedjeljak puno se pričalo o molbi jednog od štabova da preskoče set pitanja "kratko i jasno" zbog umora jednog od kandidata.

Radilo se o molbi štaba Kolinde Grabar-Kitarović, a sad je to potvrdila i sama televizija u saopćenju koje je poslala medijima.

Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike Renata Margaretić-Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog štaba. Ona je, tokom emisije, ušla u režiju i zatražila da se "zbog produženog trajanja i umora predsjednice, debata završi" - saopćili su s RTL-a i dodali:

-Na upit urednice emisije je li to službeni stav štaba, Margaretić-Urlić je odgovorila da dolazi u ime štaba. Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali.

-RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke. Oba štaba ranije su se složila da emisija može potrajati duže od predviđenih 90 minuta- zaključili su s RTL-a.

Podsjetimo, i Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović odmah su opovrgnuli kako je zahtjev stigao s njihove strane, a to su učinili i glasnogovornik Milanovićeve kampanje Nikola Jelić te šef izbornog štaba Grabar-Kitarović Ivan Anušić.

Novinarka, likovna kritičarka i historičarka kulture diplomirala je historiju umjetnosti i komparativnu književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje je magistrirala 2008. i upisala doktorski studij s temom hrvatske poslijeratne arhitekture.

Radila je u informativnom programu Hrvatskog radija od 1994, sarađivala u emisijama HTV-ova Programa za kulturu, gdje je od 2002. bila urednica i voditeljica sedmičnih emisija, autorica dokumentaraca o velikanima hrvatske kulture, komentatorica direktnih prijenosa, a i v.d. rukovoditeljice Programskog odjela za kulturu, objavio je portal 24sata.hr. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.