open-navfaktor-logo
search
Podignuta optužnica u Beogradu
Opljačkao kćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea i u Srbiji pokušao oprati dva i po miliona eura
Kako piše srbijanski Kurir, LJ. R. bio je "mozak operacije" 2019. godine u krađi kćerke bivšeg vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea Tamare Ecclestone (39) te njenog supruga Jaya Rutlanda
AUTOR: Kurir.rs/BBC
14.06.2024. u 08:00
get url
text
Jay Rutland i Tamara Ecclestone
Jay Rutland i Tamara Ecclestone
Državno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Lj. R. i još osam ljudi zbog sumnje da su prali novac te da su ovjeravali neistiniti sadržaj i druga kaznena djela.
Kako piše srbijanski Kurir, LJ. R. bio je "mozak operacije" 2019. godine u krađi kćerke bivšeg vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea Tamare Ecclestone (39) te njenog supruga Jaya Rutlanda.
Osumnjičene se tereti da su novac stečen kriminalnim radnjama Lj. R. u Velikoj Britaniji i kriminalnim radnjama R. K. u Švicarskoj uložili u kupovinu većeg broja luksuznih nekretnina, kao i kupovinu većeg broja skupocjenih vozila ili drugih pokretnina, čime je legalno u novčane tokove uložen nezakoniti novac u iznosu od najmanje 2.422.255,00 eura.
Tamara Ecclestone je 2022. godine ponudila je sedam miliona eura za informacije koje bi mogle dovesti do pronalaska njenih dragocjenosti ukradenih u najvećoj britanskoj provali u historiji.
Procijenjena vrijednost ukradenog nakita, gotovine i dragulja je 29,4 miliona eura, pisao je ranije BBC.   
Pljačka se dogodila u decembru 2019. godine kad su Tamara i njen suprug bili u Laponiji s njihovom kćerkom i psom.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.