open-navfaktor-logo
search
Zatražen pritvor
Osumnjičeni ubica iz Siska bio ključni svjedok protiv saboraca zbog strijeljanja civila
Osumnjičeni ubica iz Siska Nedžad Fetić (58), koji je među stanovnicima bio poznatiji kao Bracan, danas će opet biti ispitan pred državnim tužilaštvom u Hrvatskoj te priveden istražnom sudiji. Tužilaštvo traži da mu se odredi istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela.
03.07.2023. u 08:24
get url
text

Fetić je osumnjičen da je u subotu navečer ubio 45-godišnju ženu, teško ranio još četiri osobe te zapalio tri kuće i dva automobila.

Glavni direktor policije Nikola Milina rekao je jučer kako je još teško govoriti o motivu 58-godišnjaka koji je iz vatrenog oružja u Sisku jednu osobu ubio, dok je četiri teško, a četiri lakše ranio. 

Osvrnuo se i na bombu koja se spominje prilikom hapšenja na snimkama na društvenim mrežama rekavši, između ostalog, kako je "osoba koristila i dugo vatreno oružje i poluautomatsko oružje, s tim da je posjedovala i ručnu bombu".

Policija je jučer na presici objavila i da je Fetić prije 20-ak godina bio prekršajno kažnjen zbog posjedovanja pištolja. Pištolj mu je oduzet.

VEZANI TEKST - Uhapšen napadač iz Siska koji je sinoć ubio jednu, a teško ranio četiri osobe

Kako piše Index, Fetić je, sudeći prema sudskim spisima, bio ključni svjedok tužilaštva u slučaju ubistva srpskog civila Rade Španovića 6. septembra 1991. godine. Prema presudi, Španovića su hrvatski vojnici odvezli iz kuće u Capragu i izrešetali s 25 metaka. Za ovaj su zločin, kako stoji u presudi Županijskog suda u Zagrebu, na višegodišnje zatvorske kazne osuđeni Mirko Šašo i Haso Mahmutagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.