open-navfaktor-logo
search
Viši sud u Beogradu
Otac i majka dječaka ubice iz Srbije prvi put u sudnici: Izgovorili su samo ovo...
Majka i otac dječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu ubio devetero djece i domara škole, Vladimir i Miljana Kecmanović negirali su danas krivicu na suđenju u Višem sudu u glavnom gradu Srbije, javljaju tamošnji mediji.
29.01.2024. u 16:19
get url
text

Krivicu su negirali i vlasnik te radnik streljane u koju je otac vodio dječaka.

Vladimir je ušao u sudnicu sa lisicama na rukama i prošao je pored Miljane klinuvši joj glavom, međutim, nisu ostavili nikakvu komunikaciju, piše srbijanski Blic.

Roditelji žrtava koji su došli na suđenje, sjedili su iza njih.

 VEZANI TEKST - Dva mjeseca nakon što je ubio 10 osoba: Pet jezivih činjenica kojima je dječak Kosta K. šokirao ljekare

Više javno tužilaštvo predložilo je da se isključi javnost, međutim, advokati okrivljenih Miljane i Vladimira, su se protivili tome.

Sudija je danas usvojio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da javnost isključi sa suđenja radi zaštite prava i interesa svih maloljetnih oštećenih u ovom postupku.

Kako su advokati potvrdili novinarima ispred suda, na današnjem suđenju je pročitana optužnica, a zatim su održana uvodna izlaganja odbrane i tužilaštva.

Optuženi su se kratko izjasnili o krivici, a sutra će detaljno iznositi odbranu.

Osim oca Vladimira Kecmanovića i majke Miljane Kecmanović, optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dječak, kako se sumnja, učio pucati, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira Kecmanovića osudi na kaznu zatvora od 12 godina, Miljanu Kecmanović na kaznu zatvora od dvije i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan practical shooting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

 VEZANI TEKST - Dječak koji je počinio stravični zločin u Beogradu bit će smješten na psihijatrijsku kliniku

Vladimir Kecmanović optužnicom se tereti za krivično djelo teška djela protiv opće sigurnosti jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje zračnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu što očigledno nije primjereno dječakovom uzrastu, kao i zato što oružje nije čuvao na siguran način, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dječaka zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnih djela davanja lažnog iskaza neposredno su optuženi predsjednik Streljačkog kluba "Partizan practical shooting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.