open-navfaktor-logo
search
Prijavio zločin
Otac ubice Nusreta Destanovića: Osjećam se poniženo, uradio sam jedino što sam mogao...
Na Pešteru se dogodila tragedija koja je potresla cijeli region. Nusret Destanović, muškarac srednjih godina, pronađen je mrtav u bunaru, a naknadna istraga otkrila je mračnu priču.
12.02.2024. u 08:55
get url
text

Prema policijskom izvještaju, glavni osumnjičeni za ubistvo Nusreta je Sead Zečević, bivši suprug Rijalde Haci, s kojom je žrtva, kako se navodi, bila u emotivnoj vezi.

U sjeni tragičnog događaja koji je potresao Sandžak, novinari portala Sandžak Danas razgovarali su sa Selimom Zečević-Ahmetovićem, ocem glavnog osumnjičenog za ubistvo dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina.

U velikoj policijskoj akciji MUP-a u Novom Pazaru uhapšene su tri osobe povezane s ovim slučajem, a Selimov sin, Sead, nalazi se u bijegu. Među uhapšenima su Emrah Džanković (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saučesništvu, Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć počiniocu nakon krivičnog djela, i Rijalda Haci (27) iz Sjenice, uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela.

Selim Zečević, otac glavnog osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića, Seada Zečevića, obratio se Redakciji Sandžak Danas i odgovorio na nekoliko pitanja koja muče cijeli Sandžak povodom ovog surovog ubistva.

Upitan kako se nosi sa spoznajom da mu je sin optužen za tako teško djelo, kazao je da je duboko raočaran.

- Znam da sam odgojio sina da bude pošten i da živi pošteno, ali odnosi između nas nisu bili najbolji, već tri godine nisam imao nikakav kontakt sa njim. Kad sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore.

Za ubistvo mu je, kako je kazao, javio rođak Elvis Hrnjak. On mu je javio da je njegov sin dovezao Nusretov automobil kod njega.

- Odmah sam krenuo do Elvisa i zajedno smo pozvali saobraćajnu policiju. Bio sam šokiran i tužan, ali nisam oklijevao da sarađujem s policijom. Dežurni saobraćajci, u koordinaciji s nama, utvrdili su čije je vozilo. Ta patrola saobraćajne policije bila je izuzetno profesionalna i operativna. Nakon toga, lično sam otišao i doveo dežurne inspektore da preuzmu dalju istragu. Moj fokus bio je da pomognem policiji u istrazi. Ovaj zločin mora biti adekvatno sankcioniran - kazao je.

Elvisovu ulogu u zločinu nije želio komentirati, kao ni tvrdnje da mu je on dao novac za bijeg u Njemačku, kao i novu odjeću, a da su staru spalili.

- Svakako nisam pristalica onoga što je Elvis uradio i što ga je primio u kuću. Ne znam ništa o spaljivanju odjeće. Što se tiče ostalih pitanja, radije bih ih prešutio, jer pravosudni organi trebaju to riješiti. Ovakav strašan zločin mora biti sankcioniran. Kao otac, osjećam se poniženo, ali jedino što sam mogao, to sam i uradio – prijavio sam policiji - kazao je.

Upitan da prokomentira to što je njegovsin u zločin uvukao i njegovog sestrića, osamnaestogodišnjeg Emraha Džankovića, Zečević je kazao kako mu je veoma teško zbog toga.

- Emrah je još dijete i da ga Sead uvuče u ovako nešto… To mi je dodatno slomilo srce. Nemam riječi - kazao je, te poručio:

- Molim Allaha dž.š. da porodica ubijenog Nusreta pronađe utjehu, a ja ću kao otac nastaviti da se nosim s ovim teretom. Amin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.