open-navfaktor-logo
search
Moreplovac
Ovo je osumnjičeni za trostruko ubistvo u Splitu
Ubijeni su, navodno, dolazili u kuću porodice Zavadlav i prijetili. Nezvanično, Zavadlav je imao u planu ubiti još neke osobe koje je tražio, ali ih nije pronašao
12.01.2020. u 09:14
get url
text

U Splitu se jučer dogodilo trostruko ubistvo. U centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici, došlo je do pucnjave iz automatskog oružja. Ubijeni su Marino P., Marin B.i Jurica T.  Marino P. I Jurica T. su odranije poznati policiji.

Za njihovo ubijstvo osumnjičen je Filip Zavadlav, koji je inače moreplovac. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Prema nekim informacijama, motiv napada bi mogla biti osveta. Naime, kako se spominje u Splitu, Zavadlav, odnosno njegova uža porodica, odranije su imali problema sa nekim od ubijenih. Navodno se radi o dugovima i drogi.

Ubijeni su, navodno, dolazili u kuću porodice Zavadlav i prijetili. Nezvanično, Zavadlav je imao u planu ubiti još neke osobe koje je tražio, ali ih nije pronašao.

Kako piše Index.hr porodica Zavdlav živjela je u veoma teškim uslovima, a optuženi za ubistva Filip je posljednjih nekoliko godina radio na brodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.