open-navfaktor-logo
search
Stav iz Beograda
Pešić: Ako je neko genocidan, onda je to lično Vučić
AUTOR: Danas.rs
24.05.2024. u 15:52
get url
text
Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj iznad opkoljenog Sarajeva
Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj iznad opkoljenog Sarajeva
Vesna Pešić, veteranka srbijanske političke scene i nekadašnja ambasadorica Beograda u Meksiku izjavila je da ne  "ne znam zašto Aleksandar Vučić smatra da je moralni pobjednik povodom izglasane Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama".
Pešić podsjeća da Vučić izvršioce genocida smatra srpskim herojima, i kad se desio genocid u Srebrenici i tri decenije poslije njega, piše Danas.rs.
- Tu ljubav prema osuđenom Ratku Mladiću nije krio, svi smo vidjeli kada je skidao ime table Bulevara sa imenom Zorana Đinđića da bi umjesto nje stavio tablu Bulevar Ratka Mladića. I u posljednje dvij godine nije mogao zaboraviti ili taktički prikrije svoje obožavanje Ratka Mladića postavljanjem njegovog murala koji je policija čuvala 24 sata. Da nije njegove lične kampanje kojom izražava obožavanje osuđenika za genocid u Srebrenici, do ove Rezolucije ne bi ni došlo - kazala je Pešić.
Dodaje da "njegovo lično zlodjelo i slavljenje Ratka Mladića nemoralno i pokvareno prebacuje na cijeli srpski narod koji je navodno proglašen za genocidan".
– Ako je neko genocidan, to je lično Aleksandar Vučić i njegovi prijatelji radikali, stranci kojoj je predano služio - poručila je Pešić .
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.