open-navfaktor-logo
search
Lijep gest
Predsjednica Hrvatske primila djecu iz Srebrenice
Djeca iz Srebrenice već dvanaestu godinu organizirano ljetuju u Hrvatskoj 
18.07.2019. u 19:26
get url
text

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u posjet djecu iz Srebrenice koja već dvanaestu godinu ljetuju u Hrvatskoj te njihove domaćine iz Primorsko-goranske županije.

Riječ je o organizaciji Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Riječke nadbiskupije koji, u saradnji s gradom Rijekom, već tradicionalno organiziraju ljetovanje za četrdesetak djece iz Srebrenice.

Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila je njihovim domaćinima što su im omogućili ljetovanje u Hrvatskoj te poželjela djeci ugodan boravak u Hrvatskoj i puno zanimljivih aktivnosti, saopćeno je iz Ureda hrvatske predsjednice.

{$galerijaFotografija}

Dvanaestu godinu u kontinuitetu katolički skauti Riječke nadbiskupije u saradnji s Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom u Rijeci i udrugom Snaga žene iz Tuzle, organiziraju projekt ljetovanja djece Srebrenice. Skauti su malim Srebreničanima pripremili bogati program, a koordinatorica projekta su Marina Ivanšić i osnivač katoličkih skauta i pokretač ovog projekta, vjeroučitelj Marin Miletić.

Ukupno 32 djece u pratnji svojih voditelja i odgajatelja boravi u Hrvatskoj u okviru programa u kojeg je uključena škola plivanja, interkonfesionalne radionice, filmske večeri, društvene igre, razgledavanje ljepota primorja te primanje kod predstavnika gradskih, županijskih i vjerskih institucija.

20190718_2_37410251_46193944.jpg
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.