open-navfaktor-logo
search
Potresni detalji
Priča o tri kuma sa Cetinja: Jedan izgubio cijelu porodicu, drugi život, a treći presudio ubici
U moru jezivih detalja o masakru u cetinjskom naselju Medovina, pred kojima je Crna Gora zanijemila i suze lila nad surovom smrću i tragičnim sudbinama deset nevinih žrtava i šestero ranjenih, ima i jedan svijetli primjer, ništa manje tužan, ali junački i čojski, piše crnogorski Standard.
14.08.2022. u 07:23
get url
text

To je priča o tri kuma, čije su se sudbine promijenile u trenutku: jedan od trojice, Miloš Martinović, u ubilačkom pohodu stanodavca Vuka Borilovića, izgubio je suprugu Natašu (35) i dva sina od osam i 11 godina. Izgubio je sve, cijelu porodicu, navodi Standard.

Njegova supruga Nataša, kada je uvidjela zao trenutak, skočila je u borbu sa zlotvorom, koji joj je prvo upucao sina na ulaznim vratima dok se dječak pokušavao sakriti.

Nažalost, nije imala snage izboriti se s pomahnitalim komšijom, pa su za nekoliko trenutaka mecima iz lovačkog karabina, ubijeni i ona i drugi sin, kojeg je zatekao na ručku za kuhinjskim stolom.

Osjetivši da se događa nešto strašno, Martinović je u pomoć pozvao kuma Mitra Mitrovića (37), zamolivši ga da odmah ode do njihova iznajmljenog stana i provjeri šta se događa jer mu se žena ne javlja na telefon, a on nije bio u mogućnosti brzo doći.

Mitrović je to bez riječi i učinio. U međuvremenu, Martinović je dobio telefonski poziv od ubice, koji mu je lično kazao da mu je ubio suprugu i sinove.

Nesretni Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dijete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za kumovu porodicu, goloruk otišao na mjesto zločina.

Nije mario na okolna upozorenja, nadao se da će stići spasiti svoje kumove. Nije imao šansu ni da priđe kući, vrlo brzo je i sam postao žrtva.

Iako su stari znanci i porodični prijatelji, Borilović nije imao milosti, čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mjestu ga ostavio mrtvog.

Treći, Nenad Neno Kaluđerović, kojega danas kao heroja slavi cijela Crna Gora, Mitrovićev je vjenčani kum.

Nije se plašio za svoj život, i prema preliminarnim rezultatima istrage, prišao je i presudio ubici.

Hrabro je zaustavio dalji krvavi pir i sigurno, spasio još koji ljudski život, navodi crnogorski Standard.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.