open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Prihodi od turizma u Srbiji za pet meseci manji za oko 300 miliona eura
Prihodi od turizma u Srbiji za pet mjeseci ove godine manji su za oko 300 miliona eura, jer je bilo manje inostranih gosta zbog pandemije koronavirusa, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
11.05.2020. u 16:09
get url
text

Kako je naveo, procjene su da bi na godišnjem nivou šteta zbog manjeg broja međunarodnih putovanja mogla da bude oko milijardu eura, što znači da bi toliko bili manji prihodi od turizma u Srbiji u poređenju s prošlom godinom.

Ljajić je na predstavljanju turističke kampanje "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" ocijenio da je u pogledu međunarodnih putovanja ova godina realno izgubljena i sve što će se dešavati u nastojanju da se motivišu domaći gosti da odmor provedu u Srbiji će biti pokušaj da se ta šteta smanji.

Ministar je dodao da je u Srbiji u prva tri mjeseca ove godine bilo za osam posto manje dolazaka turista nego u istom periodu prošle godine, što je manji pad nego u drugim zemljama.

- U prva dva mjeseca ove godine bilo je za 24 posto više turista u Srbiji, a onda nam je mart pokvario sve, sa padom broja posjeta za 56 posto zbog epidemije - kazao je Ljajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.