open-navfaktor-logo
search
Samoinicijativno
Prodavnice u Hrvatskoj povukle sa polica bezalkoholna pića Coca-Cole
Nakon što se u Hrvatskoj pojavila informacija o trovanju nekoliko građana usljed konzumacije određenih napitaka te nakon što je kompanija Coca-Cola potvrdila da je u "jednom, izolovanom slučaju" trovanje povezano sa Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate, članice Fortenove grupe odlučile su samostalno iz svojih prodavnica povući sva bezalkoholna pića Coca-Cole.
AUTOR: Merima Čustović
08.11.2023. u 13:43
get url
text

VEZANI TEKST - Coca- cola potvrdila da je jedan slučaj trovanja u Hrvatskoj povezan s njihovim pićem

- S osnovnim ciljem zaštite zdravlja naših kupaca i svih ostalih aktera te odgovornog pristupa ukupnom poslovanju, članice Fortenova grupe - Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sav asortiman bezalkoholnih pića proizvođača Coca-Cola. Ta privremena odluka Fortenova grupe vrijedit će sve dok od relevantnih institucija i proizvođača ne dobijemo službene informacije o sigurnosti proizvoda i upute o postupanju - navode u saopćenju, prenosi Index.hr.

Također, nešto ranije Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata Hrvatske privremeno je kompaniji Coca-Coli Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje sumnjivih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo ljekarsku pomoć nisu sigurna. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.