open-navfaktor-logo
search
Šta to skriva
Sedam pitanja u vezi sa sukobom na Kosovu na koje Vučić nije dao odgovor
Proteklog vikenda u sukobima na sjeveru Kosova ubijen je jedan pripadnik policije, Albanac, i četiri napadača, srpske nacionalnosti. 
26.09.2023. u 09:55
get url
text

VEZANI TEKST - "Mir po svaku cijenu" je samo floskula Beograda: Vučić je spreman da konflikt prenese i u BiH po istom scenariju kao na Kosovu

Vlada Kosova na čelu s premijerom Albinom Kurtijem stava je da je "riječ je o terorističkoj i kriminalnoj formaciji, profesionalnoj, koja je dugo planirala i pripremala ono što je uradila danas. To nije grupa švercera, već plaćenička struktura koju politički, finansijski i logistički podržava zvanični Beograd".

Vučić, pak, tvrdi kako su se kosovski Srbi pobunili zbog, kako je naglasio, terora koji traje otkako je Kurti premijer Kosova. U nedjelju navečer javnosti se obratio i sam Vučić, ali je ostao prilično nedorečen. 

Portal Nova.rs donosi sedam ključnih pitanja na koje je Vučić slučajno ili ne nije dao odgovor. Izbjegao je Vučić, kako navodi ovaj medij, odgovoriti na sljedeća pitanja:

Zašto su Srbi kamionima blokirali put u tri ujutro, odakle napadačima teško naoružanje, zašto nisu saopćena imena ubijenih i uhapšenih, kako su se osobe povukle iz manastira Banjska, zbog čega nije reagovao KFOR, zbog čega se niko iz državnog vrha Srbije nije oglasio do 20 sati u nedjelju i zbog čega se nijednom nije obratila Srpska lista. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.