open-navfaktor-logo
search
Pretrpio traumu
Šokantan slučaj nasilja u Zagrebu: Osmogodišnjem dječaku stavili omču oko vrata, a zatim ga vukli
Moj sin je stajao i držao se za ogradu, a taj stariji dečko ga je štrikom "zahaklao" za vrat i povukao. Držao se za štrik za njegov vrat. Uspio se nekako izmiljogiti i izvući glavu da mu uže ne dođe s prednje strane vrata, ispričala je majka (32) osmogodišnjeg dječaka, koga je na školskom dvorištu grupa dječaka verbalno prisilila na igru užetom iako je on rekao da je to opasno.
10.05.2022. u 17:23
get url
text

Sve se odvijalo 2. maja na dvorištu jedne zagrebačke osnovne škole izvan školskog vremena u poslijepodnevnim satima. Učenik prvog razreda oko 18 sati se otišao igrati na školsko dvorište s prijateljem, vršnjakom, kojega poznaje od ranije i s kojim se i ranije znao družiti. Kad je došao, tamo su već bila dvojica dječaka od kojih je jedan iste dobi, a drugi malo stariji, piše 24sata.hr.

U to vrijeme u blizini školskog dvorišta bili su roditelji. Bio je vani možda 30 minuta, sve dok po dječaka nije stigla majka. Vidjela je da sin ima povredu na vratu i pitala što se dogodilo, a dječaci su rekli da su ga potezali užetom.

Kako je uopće započela "igra štrikom" majka ne zna, no kaže da je mlađi brat od tog starijeg dječaka, koji je zapravo natezao i ozlijedio njezinog sina, s nekog gradilišta ili dvorišta u blizini donio četiri ili pet štrikova od debelog užeta.

- Povlačili su ga i drugi dečki, no taj najstariji mu je nanio ozljedu. Na vratu me je ostao biljeg što su potvrdili i u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj gdje sam odvela sina sljedeći dan na pregled. Pokušali smo navečer hladiti mjesto ozljede, no sljedećeg jutra nije mogao pomaknuti vrat pa sam ga odvela ljekaru da ga pogledaju - priča majka.

Osim fizičke ozljede na vratu, dječak je pretrpio i psihičku traumu zbog čega se, nakon svega boji ići u školu, boji se sresti sa počiniteljima i misli da su svi protiv njega.

U Klaićevoj bolnici dječaku su utvrdili površinsku ozljedu na stražnjoj strani vrata u vidu biljega od štrika veličine deset puta dva centimetra koji peče na dodir.

Postavili su radnu dijagnozu fizičkog zlostavljanja, odnosno nanošenja ozljede od strane druge osobe, te dječaku propisali mirovanje, krioterapiju i analgetike. Također, majku su uputili da se javi u nadležnu policijsku stanicu kako bi tamo dokumentirali nastale promjene te dječaka naručili na kontrolu za dva dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.