open-navfaktor-logo
search
Mjesec u pritvoru
Strava u centru Zagreba: Dvojac silovao maloljetnicu u parku, brane se da je bilo dobrovoljno
Gnusan događaj zbio se, navodno, u Zagrebu u parku iznad Tomićeve u petak u noći. Dvojac osumnjičen za silovanje pritvoren je na mjesec dana dok se dvojica osumnjičenih za bludne radnje brane sa slobode.
16.08.2022. u 15:38
get url
text

Nismo je silovali, bilo je to dobrovoljno, odbrana je, neslužbeno doznaje 24 sata.hr, maloljetnika i osumnjičenika (22) koji su završili u istražnom zatvoru Remetinec na mjesec dana kako ne bi mogli ponoviti krivično djelo i utjecati na svjedoke.

Oni su, s još dvojicom mladića, osumnjičeni za silovanje maloljetnice i bludne radnje nad njom u samom centru metropole.

Gnusno nedjelo navodno se dogodilo u petak u noćnim satima u parku iznad Tomićeve ulice, omiljenom okupljalištu mladih tokom ljeta. U kojim se okolnostima i ko je od četverice osumnjičenih imao kakvu ulogu pokazat će istraga.

Bude li pritvoreni dvojac nakon istrage optuženi te eventualno i osuđen prijeti im do 10 godina zatvora. No u praksi su kazne puno manje i bliže minimalnim zatvorskim kaznama zapriječenim za to nedjelo.

- Policijski službenici PU zagrebačke u subotu su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje da su 12. augusta silovali djevojku, te nad 31-godišnjakom i 30-godišnjakom zbog postojanja sumnje u počinjenje krivičnog djela bludne radnje na štetu maloljetne osobe- kažu u PU zagrebačkoj.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su doveli pritvorskom nadzorniku, dok je poseban izvještaj dostavljen nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu, kao i Županijskom državnom odvjetništvu za mlade.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.