open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Ubica iz Maksimira umro noćas u bolnici; ministar Božinović: Popio je neku tekućinu
Prema informacijama koje imam od jutros, počinitelj je umro u bolnici. Posljedica vjerovatno činjenice da je popio neku tekućinu, još ne znam o čemu se radi tačno, kazao je Davor Božinović, MUP-a Hrvatske
AUTOR: Fena
06.04.2024. u 14:30
get url
text
Davor Božinović
Davor Božinović
Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Davor Božinović, rekao je u subotu da je muškarac koji je jučer u zagrebačkom kvartu Maksimir ispalio hitac iz vatrenog oružja i ubio članicu porodice, umro u bolnici.
Božinović je komentirao dva ubistva koja su se u Zagrebu dogodila u petak, potvrdivši da se muškarac koji je u Maksimiru iz vatrenog oružja i ubio članicu porodice, umro u bolnici, prenosi Hina.
Pojedini hrvatski mediji pišu kako je muškarac popio solnu kiselinu.
- Prema informacijama koje imam od jutros, počinitelj je umro u bolnici. Posljedica vjerovatno činjenice da je popio neku tekućinu, još ne znam o čemu se radi tačno. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu potvrditi da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo - izjavio je ministar Božinović.
Podsjetio je da je hrvatska vlada kazneno djelo ubistva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora.
- Mislim da je javnost prihvatila činjenicu da je Vlada učinila dobar potez time što je kazneno djelo ubistva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora. To je sigurno nešto oko čega smo se svi usuglasili da je odluka dobra - naglasio je Božinović.
Jučer su se, dodao je, "nažalost, dogodila dva ubistva s tim da u drugom nije utvrđeno da se radi o kaznenom djelu koje je počinila bliska osoba. Ova dva slučaja, koliko znam, nije se moglo prevenirati jer nije bilo indikacija da bi do ovoga moglo doći. Policija će izvijestiti javnost kad će imati više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti - rekao je Božinović.
Jučer su se u Zagrebu dogodila dva ubistva žena. Na području Maksimira član porodice je iz vatrenog oružja u stanu usmrtio članicu porodice, a na Srednjacima u stanu je ubijena žena pod još nerazjašnjenim okolnostima.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.