open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Ultramaratonci krenuli s Ovčare prema Potočarima
Ultramaratonci jubilarnog X. Ultramaratona Vukovar - Srebrenica krenuli su u utorak ujutro s Ovčare prema Potočarima, pri ćemu će pretrčati 227 kilometara u pet etapa.
06.07.2021. u 09:41
get url
text

Četvericu ultramaratonaca koji će pretrčati svih pet etapa do Potočara, na Ovčari su ispratili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, kao i predstavnici organizatora, Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) na čelu s predsjednikom Arminom Hodžićem.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u spomen na žrtve genocida u Srebrenici, žrtve Vukovara i na sve nevino stradale tijekom rada od 1990. do 1995. godine u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini organizira trkački ultramarton Vukovar - Srebrenica.

- Svrha ultramaratona je podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice - ističu organizatori.

Ultramaraton se održava od 2012. godine u terminu od 6. do 10. srpnja, gdje maratonci u pet etapa od Vukovara (Ovčara) preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice (Potočari) pretrče 227 kilometara.

Pokrovitelji ultramaratona su predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i Grad Sarajevo uz finansijsku podršku Turske agencije za suradnju i koordinaciju - TIKA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.