open-navfaktor-logo
search
Sud u Splitu
Užas u Dalmaciji: Maloljetnicu silovao, djecu tjerao na krađu i "travu", dobio osam godina zatvora
Na jedinstvenih osam godina zatvora na splitskom Županijskom sudu nepravosnažno je u utorak osuđen muškarac (31) zbog zlostavljanja, iskorištavanja i zloupotrebe maloljetne osobe te omogućavanja trošenja droge i trgovine ljudima.
16.11.2022. u 10:08
get url
text

On je, prema optužnici, izvršio spolni odnos nad posebno ranjivim djetetom, maloljetnicom, štićenicom jedne odgojno-obrazovne ustanove.

To je učinio na način da je u dva navrata iskoristio njenu omamljenost i nemoć te je silovao u julu prošle godine. Tri mjeseca kasnije pokušao ju je natjerati da ga oralno zadovolji. 

Maloljetnog štićenika ustanove tjerao je da konzumira marihuanu i prisilio da krade za njega te sebi tako pribavio četiri parfema. 

Još jednu maloljetnicu je natjerao na konzumiranje marihuane, ali ona nije pristala na krađe. 

Sudija je dodijelio za dva spolna odnosa po šest godina zatvora, četiri za krađe maloljetnika i još dvije za tjeranje maloljetnice da konzumira drogu pa je jedinstveno presudio osam godina iza rešetaka.

Osuđeni muškarac je čak šest puta ranije uvjetno osuđivan na Općinskom sudu u Splitu, a uglavnom se radilo o krivičnim djelima krađe. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a javno je dostupna bila tek objava presude, objavio je 24sata.hr. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.